Ce inseamna o petrecere de nunta reusita?

Prima parte - Ofiterul de Stare Civila & Preotii

Oare ce ar insemna o petrecere de nunta reusita? Am stat si m-am intrebat acest lucru, dar din pacate negasind  rapid un raspuns satisfacator la aceasta intrebare am decis sa mai “rumeg” nitel si sa-mi pot oferi un raspuns real, corect care m-ar ajuta mult mai bine sa inteleg cum pot dezvolta acest business – cabina fotografica.  

Si asa a inceput raspunsul..

In cadrul acestui eveniment important, cu insemnatate imensa pentru tinerii indragostiti, care iau decizia de a-si uni destinele pentru o viata , se petrec  foarte multe scenarii  intr-un timp foarte scurt, implicand un numar mare de persoane,  unele invitate , altele facand parte din echipa de organizare a petrecerii.  Primii sunt bineinteles protagonistii, mirele si mireasa, care din pacate , cuprinsi de febra tuturor pregatirilor, de multe ori se pun pe ultimul loc la unul dintre cele mai importante evenimente din viata lor. Tot in prim plan sunt nasii, care devin parinti spirituali, ghizii lor de suflet care ii vor ocroti toata viata. Ulterior apar parintii, soacra mica & soacra mare si socrul mic & socrul mare; apoi sunt rudele apropiate: fratii, verisorii – familia in general; prietenii! Nelipsitii prieteni, care ne-au fost alaturi la bine si la rau, unii dintre ei chiar cu mult inainte sa ne cunoastem perechea;  si restul  invitatilor – persoane mai mult sau mai putin apropiate, care vin la nunta  uneori din obligatie, alteori dintr-o placere sincera pentru tinerii miri. dar care in final se bucura de eveniment.

Sa nu uitam si cealalta echipa, cei care sunt implicati in conceperea  si  realizarea efectiva a evenimentului:  ofiterul de stare civila, preotii (pentru ca unul singur nu mai este la moda) care onoreaza slujba,  echipa fotografica,  formatia,  cabina fotografica,  barul mobil,  restaurantul, candy barul, aranjamentele florale,  hostesse  si  cateva alte fite precum organizatorul de evenimente, invitatul special, cigar bar, taxi dancers si aici lista poate continua, dar repet – fite!

Bun..! pentru ca acum am vazut care sunt jucatorii importanti din cadrul acestei petreceri, I – am impartit in doua echipe  (ca un adevarat antreprenor) si acum trebuie sa ne punem in pielea personajelor pentru a ne imagina ce inseamna pentru ei/ele ‘o nunta reusita’, sau daca doriti sa faceti un pas inainte efectiv mergeti si discutati cu persoane din sfera serviciilor pentru nunti  sa vedeti raspunsul lor. Noi asa am facut! Avem norocul sa cunoastem oameni frumosi, care isi fac extraordinar de bine datoria si pe care i-am intrebat, din punctul lor de vedere ‘ce inseamna o petrecere de nunta reusita?’


colourblitz.ro, cabina foto evenimente, cabina foto nunta, cabina foto botez

Ofiterul de Stare Civila 

Initial, doamna Raluca – Ofiter de Stare Civila,  a zambit subtil cand a aflat curiozitatea noastra si apoi ne-a povestit ce inseamna munca dumneaei. Partile bune, partile mai putin bune, cele comice si bineinteles cele care iti “rapesc” o lacrima. Rolul minimal al Ofiterului de Stare Civila in cadrul nuntii este sa oficieze casatoria in baza actelor pe care acesta le primeste de la protagonisti (mirele si mireasa), sa  citeasca drepturile si indatoririle viitoarei familii , sa puna intrebarea cea mare “Diana (ex), il iei in casatorie pe..?”, sa inregistreze raspunsurile in scris si sa ofere certificatul de casatorie fericitilor, toate acestea in prezenta martorilor si a fericitei asistente. Pentru doamna Raluca, reusita acestui eveniment consta in crearea momentului unic care sa aduca emotie si bucurie in sufletele oamenilor, sa ii vada pe tinerii insuratei radiind de fericire si plecand pe drumul vietii pe sub podul de flori! Dar nu intotdeauna ii este usor.  Doamna Raluca a fost si martor la cateva “razgandiri’’ neasteptate in ultimul moment din partea mirelui sau a miresei, soldate cu cate un mic scandal caruia a trebuit sa ii faca fata, a fost si consilier marital pentru unii care isi pierdusera vocea de atata fericire si nu-l puteau rosti pe ‘’da’’, a sunat si la 112 pentru ca bunica a lesinat de fericire sau pentru ca tinerei mirese tocmai i se rupsese apa de atata emotie!

Preotii  

Cum am scris si mai devreme, am folosit pluralul pentru ca de ceva timp am observat ca nu mai este la moda sa ai un singur preot, ci doi , trei…altfel te vede Dumnezeu 😊

De cele mai multe ori, in continuarea Starii Civile, este Cununia Religioasa. O traditie foarte frumoasa, care este diferita in functie de religie, dar cu insemnatate spirituala imensa. In cadrul acestei cununii, tinerii isi leaga destinele in fata Creatorului si fac pasul normal catre viata de familie cu binecuvantarea necesara. Este un eveniment incarcat cu foarte multa emotie, atat din partea mirilor si nasilor, dar si din partea parintilor, familiei, prietenilor. Va imaginati ca fiecare gandeste altceva legat de eveniment, mirii si nasii sunt ochi si urechi la cuvinte, gesturi si ritualuri, parintii ii admira pe cei doi amintindu-si anii care au trecut pana in prezent; familia se bucura (bineinteles) ca ‘se aseaza la casa lor’ si prietenii, bine, cel putin unii dintre ei, se gandesc cu regret ca au mai pierdut un membru al echipei burlacilor.

Revenind la ce inseamna o cununie religioasa reusita,  am discutat cu mai multi legat de acest aspect si am ales sa combinam intr-un paragraf ideile a peste doisprezece preoti. Pentru acestia inseamna ca cei doi,mirele si mireasa, sa inteleaga tainele casatoriei prin ritualul foarte important care se face si conotatia acestuia. Toate momentele din Biserica au o insemnatate uimitoare atunci cand scapi de emotie si esti atent la ce spun preotii si la ce fac acestia. Veti observa, stimati miri, ca vi se deschide sufletul si o sa traiti un sentiment profund si inaltator care este foarte greu de descris in cuvinte. Daca se ajunge la acest nivel, preotii stiu ca au cununat religios doua persoane care au inteles  mesajul cununiei , se vor stradui sa il respecte si  isi vor aminti cu emotie peste ani si ani de acest eveniment.

Pauza…daca observam din cele trei etape importante ale evenimentului  nuntii (Starea Civila, Cununia Religioasa si Petrecerea), doua sunt legate de ceea ce simtim si de ritual/proces.

Continuam. 

colourblitz.ro, cabina foto evenimente, cabina foto nunta, cabina foto botez

Articol atent compus si gandit de Limbau Calin –  CEO Colourblitz.ro